Welke gordijnen kiezen voor kleine ramen?

admin
28 december 2023
gordijnen kleine ramen

Gordijnen spelen een cruciale rol in het definiëren van de sfeer van een kamer, vooral wanneer het gaat om kleine ramen. Wilt u kwalitatieve gordijnen kopen? Lees dan meer over de voordelen van deze raambekleding en bezoek onze showroom. Wanneer het aankomt op het kiezen van gordijnen voor kleine ramen, is het belangrijk om rekening te houden met specifieke behoeften en uitdagingen. In deze blog zullen we daarom antwoord geven op de vraag welke gordijnen bij kleine ramen geschikt zijn.

Voordelen van raamdecoratie bij kleine ramen

Iedere woning of huis heeft naast de standaard ramen ook wel kleine ramen. Denk bijvoorbeeld aan een raampje in de badkamer, het toilet of de keuken. Door kleine ramen kan toch een grote hoeveelheid licht komen en soms wilt u die lichtinval tegengaan met raambekleding. En niet alleen de lichtinval beperkt u op die manier, maar u creëert ook meer privacy. U wilt immers niet dat iemand u bijvoorbeeld in de douche kan zien. Met de juiste raamdecoratie regelt u zelf de mate van lichtinval en privacy.

Gordijnen bij kleine ramen

Gordijnen bieden privacy in huis, waardoor u zich comfortabeler voelt. Ze voorkomen dat voorbijgangers of buren direct naar binnen kunnen kijken. Gordijnen stellen u daarnaast in staat om de hoeveelheid natuurlijk licht die een kamer binnenkomt te regelen. U kunt ze openen om meer licht binnen te laten of sluiten om de intensiteit te verminderen. Wat veel mensen vergeten is dat gordijnen ook dienen als extra isolatielaag voor uw ramen. Ze helpen warmte binnen te houden tijdens koude dagen en houden warmte buiten tijdens warme dagen, wat de energie-efficiëntie van uw huis kan verbeteren. Als laatste zijn gordijnen een belangrijk element in de inrichting van een kamer. Ze komen in verschillende stijlen, kleuren en patronen, waardoor u de inrichting van uw huis kunt verfraaien.

gordijnen kleine ramen

Welke gordijnen voor kleine ramen?

Kleine ramen zijn vaak een uitdaging, want ze kunnen snel benauwend aanvoelen. Met de juiste gordijnen kunt u echter uw kleine of smalle ramen groter doen lijken. Volg deze handige tips hiervoor:

 • Neutrale, even kleuren en luchtige materialen: lichte kleuren en luchtige stoffen laten een vertrek groter lijken. Gebruik tinten als crème, wit, lichte grijstinten of pastelkleuren.
 • Geen zwarte of donkere kleuren, want deze houden juist licht tegen en zorgen voor een bedompte uitstraling van uw ruimte.
 • Gordijnen tot vloer: met lange gordijnen die tot de vloer reiken, lijken uw kleine ramen groter en uw plafond hoger.  
 • Geen drukke patronen: drukke patronen maken een klein vertrek erg complex en onderdrukken dat gewenste gevoel van openheid.
 • Vrije vensterbank: een opgeruimde vensterbank geeft kleine ramen ook meer ruimte, omdat het vloeroppervlak vergroot lijkt.
 • Inbouwrails: wanneer u de gordijnen wenst op te hangen, gebruik dan inbouwgordijnrails. Deze rails vallen niet zo op en onderbreken uw vertrek niet.  

Welke andere raambekleding bij kleine ramen?

Naast gordijnen heeft u nog de keuze uit andere raambekledingen voor uw kleine ramen. Welke raamdecoratie geschikt is voor uw kleine ramen, is ook afhankelijk van waar u de raambekleding gaat hangen. Voor een badkamer met kleine ramen zijn aluminium jaloezieën bijvoorbeeld een goede optie. Andere goede opties zijn:

 • Plisségordijnen
 • Rolgordijnen
 • Duette shades
 • Vouwgordijnen
 • Shutters

Wilt u zich een goed beeld vormen van wat elke raambekleding inhoudt? Bekijk dan deze pagina en leer meer over de verschillende raamdecoraties.

Waar vindt u gordijnen voor kleine ramen?

Het is heel lastig om kant en klare gordijnen voor kleine ramen te vinden. Gelukkig bieden veel winkels wel de optie om uw raambekleding op maat te laten maken. Wilt u bijvoorbeeld gordijnen bij de kleine ramen van uw slaapkamer? Kies voor gordijnen die tot aan de vloer reiken of laat uw gordijnen op maat maken. Zoekt u ook oplossingen voor schuine ramen? Lees hier meer over in deze blog. Op deze manier doet de grootte van uw raam er niet toe, want voor ieder raam kan de perfecte oplossing gemaakt worden.