Dit gordijn voor uw schuine raam moet u nemen!

admin
29 november 2023
gordijn schuin raam

Ramen zijn de ogen van een huis. Ze laten natuurlijk licht binnen en bieden een blik op de buitenwereld. Echter, als het gaat om schuine ramen, kan het vinden van de juiste gordijnen een uitdaging zijn. Schuine ramen brengen een unieke charme met zich mee, maar ze brengen ook specifieke uitdagingen met zich mee. De hoek van de ramen kan de manier waarop licht een kamer binnenkomt beïnvloeden, waardoor het cruciaal is om gordijnen te kiezen die evenwicht brengen tussen verlichting en privacy. Deze blog zal daarom aandacht besteden aan welk gordijn het beste past bij een schuin raam.

Shutters zijn mooie oplossingen voor schuine ramen

Shutters zijn houten luiken die vaak aan de binnenkant van ramen worden bevestigd. Ze bestaan uit horizontale lamellen die verstelbaar zijn, zodat u de lichtinval en privacy kunt regelen. Ze dienen zowel als decoratief element als functionele raambekleding. De shutters lenen zich prima voor maatwerk, waardoor shutters een mooie oplossing zijn voor een schuin raam.

Verticale lamellen als raambekleding voor schuine ramen

Verticale lamellen zijn een vorm van raambekleding. De lamellen bestaan uit smalle, verticale stroken materiaal, meestal stof, kunststof of metaal. Lees op deze pagina meer over verticale jaloezieën. Deze lamellen zijn bevestigd aan een rail bovenaan het raam en hangen naar beneden. Door de hoek van de lamellen te veranderen, kunnen mensen de hoeveelheid licht die een ruimte binnenkomt beheren. Wanneer de lamellen parallel aan elkaar staan, laten ze meer licht door, en wanneer ze worden gedraaid, blokkeren ze het licht en bieden ze meer privacy. Wanneer u een schuin raam heeft, worden de rails ook schuin gemonteerd, waardoor de lamellen geschikt zijn voor een schuin raam.

lamellen schuin raam

Plissé gordijn schuin raam

Plissé gordijnen zijn een type raambekleding dat bestaat uit gevouwen stof in een harmonica-achtig patroon. Deze gordijnen hebben een geplooide structuur die zorgt voor een elegant uiterlijk en flexibele functionaliteit. Ze kunnen worden opgetrokken tot een compact formaat aan de bovenkant van het raam en kunnen worden uitgevouwen om het hele raam te bedekken wanneer dat nodig is. Plissés zijn veelzijdige gordijnen, waardoor ze zelfs in twee delen geleverd kunnen worden wanneer u een raam heeft dat deels recht en deels schuin is. De stof van een plissé gordijn wordt bij een schuin raam schuin afgesneden.

Duettes voor schuin raam

Duette shades zijn een type raamdecoratie die bestaat uit stof die is gevouwen in honingraatvormige cellen. Deze cellen creëren een luchtkussen tussen het raam en de kamer, wat zorgt voor extra isolatie. Hierdoor staan duettes bekend om hun energie-efficiëntie en kunnen ze helpen bij het reguleren van de temperatuur in een ruimte. Duettes kunnen worden opgetrokken en neergelaten, zoals conventionele gordijnen, en ze bieden ook de mogelijkheid om de boven- en onderkant van het raam onafhankelijk van elkaar te bedekken. Duettes kunt u prima in een afwijkende vorm laten maken, dus daarom zijn ze ook ideaal voor schuine ramen.

Vitrage schuin raam

Dit gordijn voor een schuin raam

Gordijnen voor schuine ramen worden geconfectioneerd met een plooi en ze bieden een sfeervolle oplossing voor een schuin raam. Deze soorten gordijnen kun je toepassen bij een schuin raam:

  • Overgordijnen
  • Vitrage
  • Inbetween gordijnen
  • Verduisterende gordijnen

Voor een schuin raam een rolgordijn plaatsen

Rolgordijnen zijn raamdecoraties die bestaan uit een opgerold stuk stof dat aan de bovenkant van het raam bevestigd is. Ze kunnen handmatig of met behulp van een mechanisme worden opgerold of neergelaten. Doordat ze prima op maat gemaakt kunnen worden, kan een rolgordijn prima voor een schuin raam. Ook weten welke gordijnen het beste zijn voor kleine ramen? Lees dan ook deze blog!